Zonder woorden

nou ja, bijna zonder woorden.
Mijn laatste 2 kunstwerken

papier, verven en siliconen cirkels op canvas

papier, verven en siliconen cirkels op canvas

 

 

achterkant van een canvasje van 20 x 20 cm, met voetje zodat het kan staan

achterkant van een canvasje van 20 x 20 cm, met voetje zodat het kan staan.

 

Ben beneiuwd naar jullie reacties.

Advertisements

5 thoughts on “Zonder woorden

 1. Het eerste met zijn fletse kleuren spreekt mij niet zo aan. Het tweede meer al kan dat niet onder woorden brengen waar dat in zit.
  Je beschrijft je eigen werk in termen van gebruikte materialen. Dat is gebruikelijk. Ik mis bij dit soort beschrijvingen wat de betekenis van het werk voor de kunstenaar zelf is.

  Like

  • hoi Peter,
   dank voor je reactie.
   Misschien heeft het iets te maken met de weergave op een monitor, maar ik zie de kleuren van het eerste schilderij niet als flets, maar juist als erg fel rood en teal en goud.

   Tja wat de betekenis van het werk voor mij is…. Ik weet alleen maar dat ik dingen MOET maken om niet gek te worden van stress e.d.

   Ik heb een idee als ik begin over een combinatie van kleuren en of materialen die me mooi of interessant lijkt, zoals fel rode verf en flink gekreukeld goudpapier, maar het hele doek daarmee vol plakken lijkt me niets, dus beplak ik de ene helft met repen goud papier en op de andere helft gebruik ik goudkleurige verf. Tja mooi, maar ik wist niet hoe ik er mee verder moest. Veertien dagen later verfde ik op de geverfde helft met donkerblauwe doorzichtige verf blauwe cirkels .
   Het was een krachtig beeld, maar het verdeelde het canvas in 2 stukken die niet bij elkaar hoorden.
   En toen begon het zoeken naar een verdere bewerking die de 2 helften weer samenbracht.
   Ik vind dat dat gelukt is en als ik al een betekenis aan dat werk wil hechten is het dat het me gelukt is iets te maken waar ik zelf met genoegen naar kijk en waarin zoveel lagen ( technisch) er in te ontdekken zijn.

   Ook het idee van het kleine tweede schilderijtje is vrij technisch. Ik heb materialen in voorraad en die wil ik gebruiken. De foto van de vrouw was het uitgangspunt. Ik vind haar door haar hoedje heel truttig en gedwee overkomen. Maar haar jas lijkt op de safarijassen die de ontdekkingsreizigers in het victoriaanse tijdperk droegen, dat brengt me dus op steampunk-materiaal verwerkt in de omlijsting. En ik wilde de mini-flesjes gebruiken, dus die kwamen op een plankje op een open stuk van de binnenlijst.
   Dus helemaal geen conceptuele uitgangspunten en boodschappen die de kunstenares wil uitdragen. 🙂 OM een beroemde schilder na te praten: “Ik klooi maar wat aan.” 😉

   Liked by 1 person

 2. Dankjewel, Cécile! Hm, … Karel Appel … dat belooft wat!
  Wat de kleuren betreft kun je gelijk hebben. Ik realiseer me nu dat deze monitor koelere kleuren geeft dan een andere monitor waar ik op school mee werk.

  Liked by 1 person

 3. tja het zou wat zijn als ik net zo beroemd zou worden als Karel Appel 🙂 Misschien nu 2 kleine werkjes van me kopen zodat mogelijk je zoons over 20 jaar miljonair blijken te zijn ? 😉

  Like

 4. Pingback: Verwondering en bewondering | Atelier Cécile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s